CV ketel onderhoud

Wees maar zeker, een goed onderhouden cv-installatie verbruikt zowat 10 minder energie. Zeker nu de energieprijzen de pan uit swingen, vormt dit een stevige jaarlijkse besparing.

verwarming systeem

Loodgieter Sanitair: Vakkundig onderhoud voor CV ketels

Beschik je over een cv ketel? Dan weet je dat je deze moet laten onderhouden. Niet alleen is dit wettelijk verplicht, zo haal je ook meer rendement uit je verwarmingsketel. Bij Loodgieter sanitair zijn we al jaren thuis in het onderhouden van cv ketels en dit voor alle merken. Laat het onderhoud van je ketel maar aan onze specialisten over. Wij bezorgen je ook steeds een onderhoudsrapport en een certificaat, zodat je wettelijk in orde bent.

De voordelen van het onderhouden van je cv-ketel?

Of er voordelen verbonden zijn aan het onderhouden van je verwarmingsketel? Wees maar zeker, een goed onderhouden cv-installatie verbruikt zowat 10 minder energie. Zeker nu de energieprijzen de pan uit swingen, vormt dit een stevige jaarlijkse besparing. Maar dat is niet alles. Een goed onderhouden verwarmingsketel is ook een stuk veiliger, zodat je minder risico op CO2-vergiftiging loopt.

Bij Loodgieter sanitair kunnen we zowel verwarmingsketels op gas als mazout onderhouden. Wij kennen alle merken als onze broekzak en zorgen voor een kwalitatief onderhoud. Daarbij maken we gebruik van kwalitatieve producten en onderdelen. Bij ons geen half werk, maar een doortastende oplossing.

CV ketel onderhoud: Voorkom pannes

Zeker in de winter kan een panne van je cv-ketel ontzettend hinderlijk zijn. Door een goed en regelmatig onderhoud, voorkom je pannes. Verder voorkom je ook grote herstellingskosten. Onze ervaren specialisten houden je verwarmingsketel langer aan de praat, maar geven ook aan wanneer het nodig is om je ketel te vervangen. Een moderne cv-ketel is vaak een stuk energiezuiniger dan een oud exemplaar. Wees maar zeker dat een goed onderhouden boiler langer meegaat.

Wettelijk in orde

Weet dat een mazoutketel jaarlijks moet nagekeken worden en een gasketel elke twee jaar. Dit wordt opgelegd door de Vlaamse overheid. Bij Loodgieter sanitair kunnen we dit wettelijke onderhoud voor je uitvoeren en je krijgt van onze professional een certificaat. Zo kun je op beide oren slapen.

CV ketel onderhoud: 24/7-snelservice

Geconfronteerd met een cv ketel die toch plots uitvalt? Weet dat we bij Loodgieter sanitair ook een permanentie hebben voor dringende gevallen. In geen tijd zijn we ter plaatse en voeren we een reparatie uit. Zo beschik je snel weer over een werkende verwarming. Een telefoontje en we zijn al onderweg. We werken over gans Vlaanderen, dus er is steeds wel een technieker bij je in de buurt.

Glasheldere afspraken

Bij Loodgieter sanitair werken we enkel met opgeleide professionals met jaren ervaring. Bij ons kun je zeker zijn van een goed onderhoud van je cv-installatie. Wij staan garant voor heldere afspraken en prijzen. Bij ons staat alles netjes op papier en prijzen worden nagekomen. Niet voor niets genieten we van een uitstekende reputatie. Wij leveren vakwerk met garantie, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. De voorbije jaren hebben we heel wat tevreden klanten mogen helpen en zij vormen onze beste ambassadeurs.

Man in witte hemd probeert te bellen

Frequently Asked Questions (FAQ)

In deze rubriek beantwoorden we de meest gestelde vragen. Een andere vraag? Stuur ons een mailtje en we antwoorden snel!

Je kunt steeds een afspraak inplannen voor het onderhoud van je cv ketel. Weet dat ook een onderhoudscontract mogelijk is. We komen dan op een vast tijdstip je ketel controleren en onderhouden. Daarbij houden we rekening met de wettelijke onderhoudstermijnen.

Door je cv ketel regelmatig te laten onderhouden druk je de kosten. Wij zorgen voor een voordelig onderhoud. Een vaste prijs hebben we niet, dit is afhankelijk van de werkzaamheden. Je krijgt steeds vooraf een duidelijke prijsindicatie.

Het is inderdaad verplicht je verwarmingsketel te laten onderhouden. Voor een mazoutketel is dit jaarlijks en voor een gasketel tweejaarlijks. Wij kunnen jouw ketel onderhouden en zorgen voor een certificaat.