Lekkende radiator

Een lekkende radiator? Dat kan voor heel wat hinder en schade zorgen. Wil je problemen voorkomen of in de kiem smoren?

Loodgieter Sanitair repareert snel lekkende radiator

Een lekkende radiator? Dat kan voor heel wat hinder en schade zorgen. Wil je problemen voorkomen of in de kiem smoren? Dan moet je snel je lekkende radiator laten repareren. Bij Loodgieter sanitair repareren we jouw lekkende radiator in geen tijd. Wij hebben al heel wat radiatoren van verschillende merken hersteld en kunnen ongetwijfeld ook jouw radiator herstellen of vervangen.

Wij staan altijd voor je klaar

Een lek kan super dringend zijn, dan beseffen we als ervaren loodgieters maar al te goed. Net daarom beschikken we bij Loodgieter sanitair over een 24/7-permanentie. Dag en nacht verhelpen we jouw lekken en sturen we razendsnel een loodgieter ter plekke. Wij repareren jouw radiator en zorgen indien nodig op een later tijdstip voor de vervanging van je radiator. Wij beschikken over de kennis van alle types radiatoren en beschikken over de juiste materialen om het lek te verhelpen. Nog andere sanitaire installaties laten vervangen? Ook die nemen we met plezier voor onze rekening.

Heel wat redenen voor een lekkende kraan

Er zijn heel wat mogelijkheden waardoor een radiator kan lekken. Zo kan een lek ontstaan bij een verbinding die niet goed vastgedraaid is. Ook bij de kraan is een lek mogelijk. Soms valt dit te verhelpen door de wartel wat vaster te draaien. Blijft de radiator lekken dan is herstellen of vervangen onoverkomelijk. Verder kan ook de blindstop onderaan de radiator lekken. Deze vervangen we meestal gelijk omdat repareren hier weinig zin heeft. Oudere radiatoren kunnen ook lekken bij de lasnaden. Hierbij adviseren we de radiator meteen in zijn geheel te vervangen.

Zelf een radiator repareren?

Afhankelijk van waar het probleem zich situeert kun je proberen zelf het lek in je radiator te herstellen. Wij raden alvast aan om altijd een professional in te schakelen. Wat je zeker nodig hebt zijn doeken, een bakje om water op te vangen, een waterpomptang, isolatietape en een tube afdichtingspasta. Laat voor je aan de slag gaat de radiator ook steeds leeglopen. Is de radiator leeg, draai de verbinding waar het lek is los en reinig de schroefdraad. Wikkel isolatietape met de klok mee rond de schroefdraad. Lekt je radiator bij de lasnaden dan kun je afdichtingstape aanbrengen.

Meer dan enkel het herstellen van lekkende radiatoren

Bij Loodgieter sanitair doen we veel meer dan enkel radiatoren herstellen. Wij repareren alle mogelijke lekken, maar kunnen net zo goed gecontacteerd worden voor ontstoppingswerken, het installeren van centrale verwarming, sanitair en complete badkamerrenovaties. Wij leveren vakwerk en dit op korte termijn. Wij hebben heel wat jaren ervaring en ons team heeft al honderden reparaties uitgevoerd. Onze referenties en reviews zijn uitstekend. In gans België zetten we onze loodgieters in. Een dringend probleem? Dan is onze permanentie dag en nacht bereikbaar.

Laat vandaag nog je lekkende radiator herstellen

Zit je met een lek, neem dan contact op. Wij luisteren naar je en zorgen voor een razendsnelle oplossing. Geen enkel lek vormt een probleem en wij zorgen voor een vakkundige herstelling aan een correcte prijs. Wij schakelen snel en proberen de wachttijd tot een minimum te beperken.

Man in witte hemd probeert te bellen

Frequently Asked Questions (FAQ)

In deze rubriek beantwoorden we de meest gestelde vragen. Een andere vraag? Stuur ons een mailtje en we antwoorden snel!

Een lekkende radiator kan heel wat oorzaken hebben. Een radiator kan op verschillende plaatsen lekken. Wij detecteren het lek en herstellen het. Is herstellen niet mogelijk dan doen we je een voorstel om de radiator te vervangen. Wij werken met zowat alle verschillende merken en kunnen dus steeds een oplossing aanreiken.

Soms komt je verzekering inderdaad tussen. Wanneer de schade ontstaan is door achterstallig onderhoud of door eigen toedoen, dan vis je meestal achter het niet en draai je zelf voor de kosten op.

De kostprijs hangt af van de complexiteit. Meestal kunnen we het lek snel detecteren en herstellen, waardoor de kostprijs zeer goed meevalt. Voor we aan de werken starten krijg je van ons steeds een prijsindicatie.