Lekkende kraan

Geconfronteerd met een lekkende kraan? Dat kan zeer vervelend zijn. Meer nog afhankelijk van waar het lek zich situeert kan het op termijn voor heel wat problemen zorgen.

Loodgieter sanitair: Reparatie

Geconfronteerd met een lekkende kraan? Dat kan zeer vervelend zijn. Meer nog afhankelijk van waar het lek zich situeert kan het op termijn voor heel wat problemen zorgen. Vochtproblemen wil je te allen tijde voorkomen. Bij Loodgieter sanitair repareren we jouw lekkende kraan in een handomdraai. Onze loodgieters hebben heel wat ervaring en het juiste materiaal om deze klus te klaren.

Snelservice indien nodig

Een lek kan super dringend zijn, dan beseffen we als ervaren loodgieters maar al te goed. Net daarom beschikken we bij Loodgieter sanitair over een 24/7-permanentie. Dag en nacht zijn we bereikbaar voor noodgevallen en kunnen we snel een loodgieter ter plaatse sturen. Wij repareren jouw lekkende kraan snel en vakkundig, zodat je weer jaren verder kunt. Al onze reparaties worden tot in de puntjes uitgevoerd en we werken enkel met kwalitatieve materialen. Ook wanneer je gelijk je lekkende kraan wil laten vervangen, is dit mogelijk. Wij verzorgen immers ook complete sanitaire installaties.

Heel wat redenen voor een lekkende kraan

Er kunnen heel wat oorzaken zijn waarom je kraan begint te lekken. Zo kan het kraanleertje verslijten, maar ook verkalking kan een reden zijn. Zeker mengkranen in de badkamer zijn hier gevoelig aan. Hoe sneller je een lek laat repareren, hoe groter de kans dat de kraan niet compleet vervangen dient te worden. Vaak volstaat het vervangen van het binnenwerk van je lekkende kraan, om je kraan weer optimaal te laten functioneren.

Zelf een kraan repareren?

Hoewel we het afraden en je aanraden om een lekkende kraan altijd door een specialist te laten repareren, kan je het ook zelf proberen. Belangrijk is dan om de watertoevoer af te sluiten, de knop van de kraan af te koppelen en het binnenwerk uit de kraan te schroeven. Vervolgens vervang je het leertje indien nodig en ontkalk je de verschillende onderdelen. Vervang indien nodig ook de pakking van het kraanhuis. Daarna kan je de kraan weer in elkaar zetten. Klinkt dit allemaal complex in je oren, weet dan dat we snel ter plaatse kunnen zijn om jouw lekkende kraan te herstellen.

Meer dan enkel het herstellen van lekkende kranen

Hoewel lekkende kranen veelvuldig voorkomen, doen we bij Loodgieter sanitair veel meer. Wij herstellen alle mogelijke lekken, maar kunnen net zo goed gecontacteerd worden voor ontstoppingswerken, het installeren van centrale verwarming, sanitair en complete badkamerrenovaties. Wij zijn van heel wat markten thuis en staan steeds garant voor vakwerk. Onze ervaren loodgieters hebben stuk voor stuk jaren ervaring en we tellen honderden tevreden klanten. Wij zijn actief over gans België en kunnen snel schakelen indien nodig. Bij ons geen lange wachttijden, maar snelle oplossingen.

Laat vandaag nog je lekkende kraan herstellen

Zit je met een lek, neem dan contact op. Wij luisteren naar je probleem en sturen snel een specialist ter plaatse. Wij hanteren transparante prijzen en maken duidelijke afspraken voor we de werken starten. Zo ben je zeker van werk aan een meer dan correcte prijs. Jouw lekkende kraan is bij ons in betrouwbare handen.

Man in witte hemd probeert te bellen

Frequently Asked Questions (FAQ)

In deze rubriek beantwoorden we de meest gestelde vragen. Een andere vraag? Stuur ons een mailtje en we antwoorden snel!

Een lekkende kraan kan heel wat oorzaken hebben. Vaak ligt een versleten kraanleertje dat vervangen moet worden aan de basis. Maar ook verkalking is een veelvoorkomende reden. Een ervaren loodgieter ziet meteen waar het probleem zit en kan dit in een handomdraai oplossen.

Een lekkende kraan zorgt voor heel wat verspilling. Verliest je kraan 10 druppels per minuut, zorgt voor een jaarlijks verlies van om en bij de 2.000 liter. Een kraan die voortdurend lekt, verliest zowat 35.000 liter per jaar. De moeite van het herstellen waard dus.

Het repareren van een lekkende kraan is een koud kunstje voor een loodgieter. Dit is dan ook helemaal niet duur. Een kraan kan snel hersteld worden waardoor de prijs meevalt. Zeker als je weet dat een lekkende kraan voor een veel duurdere waterfactuur zorgt.